Privacyverklaring van Trompenburg Tuinen en Arboretum Algemeen

Dit is een privacyverklaring van de Trompenburg Tuinen en Arboretum. Wij hechten belang aan uw privacy en we willen helder zijn over hoe we met uw (persoons)gegevens omgaan. Dit gebeurt conform de wettelijke eisen, in het bijzonder die van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op deze pagina leest u daar meer over.

Wie zijn wij?

Stichting Trompenburg Tuinen & Arboretum is een botanische tuin in Rotterdam en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41133598. Als u gebruik maakt van de website en de producten en diensten die daarop te vinden zijn, dan laat u gegevens bij ons achter. Bovendien laat de website een aantal soorten cookies op uw computer achter. Die worden gebruikt om de website beter te laten werken op uw apparaat. Hieronder kunt u lezen welke gegevens wij kunnen verzamelen, waarom we dat doen en wat we met die gegevens kunnen doen. Ook kunt u lezen welke cookies we gebruiken en waarom. Dit statement gaat over onze hele website: het geldt dus voor bezoekers als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, of als u producten koopt via onze webshop.

Cookies

Om deze website beter en sneller te laten functioneren en om deze te kunnen afstemmen op uw voorkeuren, worden bepaalde gegevens betreffende uw gebruik van deze website verzameld. Deze informatie kan verzameld worden door gebruik te maken van zogenaamde ‘cookies’. Dit zijn kleine tekstbestanden die door de bezochte webpagina automatisch op je computer worden geplaatst. U kunt het gebruik van ‘cookies’ via de instellingen van uw browser uitschakelen. Dit leidt echter tot een minder goede werking van deze website.

Wat voor gegevens verzamelen we?

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn is het soms noodzakelijk dat wij uw persoonsgegevens moeten weten en/of verwerken. Persoonsgegevens die bij ons bekend zijn, worden door ons gebruikt en verwerkt in overeenstemming met de AVG.

Het gaat om drie soorten gegevens:

• Wanneer u onze website bezoekt worden bepaalde gegevens, zoals uw IP-adres, de duur van uw bezoek en welke pagina’s u heeft bezocht, vastgelegd. Daarvoor maken we gebruik van Google Analytics dat hiervoor gebruik maakt van zgn. ‘cookies’. We gebruiken deze gegevens alleen om onze website te verbeteren. Indien Google hier wettelijk toe wordt verplicht kan zij deze gegevens aan derden verschaffen. In beginsel zijn deze gegevens anoniem, maar via je Internet Service Provider (ISP) zijn deze mogelijk te koppelen aan uw persoonsgegevens.

• Contact persoonsgegevens, zoals naam, adres, woonplaats, telefoon, e-mailadres, andere contactgegevens voor het toezenden van tickets, jaarwandelkaarten, of om contact te hebben met leveranciers.

• Persoonsgegevens noodzakelijk voor een meer zakelijke overeenkomst. Bijvoorbeeld als sponsor, subsidiënt, donateurs van de stichting Vrienden, of private schenker.

Wat doen we met uw (persoons)gegevens?

We gebruiken deze gegevens voor de doeleinden waarvoor u deze heeft verstrekt. Daarnaast kunnen we, wanneer we menen dat dit passend is, uw contactgegevens gebruiken om u informatie te sturen of te vragen over relevante activiteiten of projecten. Informatie sturen kan bijvoorbeeld via een elektronische nieuwsbrief. In alle gevallen bieden we u daarbij een eenvoudige mogelijkheid om u uit te schrijven.

Wanneer delen we uw gegevens met derde partijen?

We delen uw gegevens niet zonder u voorafgaande toestemming met externe partijen, behalve in de volgende gevallen:

• Wanneer een externe dienstverlener in opdracht van ons een deel van onze bedrijfsactiviteiten uitvoert, kunnen we uw (persoons)gegevens met deze partij delen. Het is mogelijk dat als gevolg daarvan uw gegevens worden opgeslagen op servers buiten de EU. In dat geval voldoen deze servers altijd aan de strenge EU privacyrichtlijn (bijvoorbeeld via de EU-US privacyschild-overeenkomst). We vergewissen ons er ook van dat deze dienstverlener een sterk veiligheidsbeleid hanteert. Waar nodig zullen we met deze dienstverlener een verwerkersovereenkomst aangaan zoals voorgeschreven in de AVG.

• Wanneer we wettelijk verplicht zijn uw gegevens te verstrekken.

Jonger dan 16 jaar?

Als u minderjarig bent, dus jonger dan 16 jaar, dan mag u alleen toestemming geven voor het verwerken van uw persoonsgegevens met toestemming van een van je ouders of wettelijke voogd.

Wanneer verwijderen we uw (persoons)gegevens?

Wanneer u niet langer gebruik maakt van onze diensten en er geen goede reden is om uw gegevens te bewaren zullen we uw gegevens binnen gepaste tijd verwijderen. Dit kan direct zijn (bijvoorbeeld wanneer u zich uitschrijft voor een nieuwsbrief), maar er kan ook langere tijd overheen gaan (bijvoorbeeld wanneer we een bewaarplicht hebben, zoals in het geval dat we financiële transacties met u zijn aangegaan).

Heeft u nog vragen over ons privacybeleid?

Stuur dan een email naar tuinen@trompenburg.nl. Ook wanneer u vragen heeft over uw gegevens of als u deze wilt wijzigen of wilt laten verwijderen, kunt u dit emailadres gebruiken. Als u een klacht heeft over de verwerking van uw gegevens, neem dan ook contact met ons op via tuinen@trompenburg.nl.

Mocht u er met ons onverwacht niet uitkomen, dan heeft u het recht een klacht in te dienen bij de relevante privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook ergens plaatsen op website?

Algemene verklaring van WordPress:

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Hoe lang we jouw data bewaren

Als je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.