Jaarlijks in de zomer verblijft een kunstenaar in de tuinen van Trompenburg. Van 1 mei tot en met 30 september 2018 valt de beurt aan Antoinet Deurloo.

Als artist in residence gaat zij werken aan haar kunstproject ‘Vanuit een ander perspectief’.
In september is er een overzichtstentoonstelling met haar nieuw gemaakte werken te zien. Dit kunnen tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties of interventies worden.

Tijdens haar werkperiode zoekt zij naar verschillen in de natuurbeleving tussen mensen met een westerse (Europese) en oosterse (Oost-Aziatische) afkomst. Door middel van gesprekken met genodigden en bezoekers wil zij een aantal ideeën verzamelen die tot inspiratiebron zullen dienen bij het maken van nieuwe werken. Hierbij laat zij zich ook graag inspireren door onverwachte magische momenten en de poëtische schoonheid van de exotische bomen- en plantenweelde die Trompenburg biedt.

Agenda

 

Volg hier de blog van Antoinet

 

De residentie van Antoinet in Trompenburg wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Volkskracht en een Investeringsbijdrage van CBK Rotterdam.

 

Antoinet Deurloo – Untitled, 2015,12,4 x 7,6 cm. Porselein, pigment en glazuur op houten paneel. Particuliere collectie.