1 – 31 oktober “HERFST”, een tentoonstelling

In het entreegebouw van ‘Trompenburg Tuinen & arboretum, vindt van
1 – 31 oktober 2020 de tentoonstelling ‘HERFST’ plaats van de Rotterdamse kunstenaar Jan Mattheus de Grauw.
Zijn tentoonstelling omvat tekeningen in houtskool, pastel en gemengde technieken, aquearel en olieverf van zijn tuin en plekken in de omgeving.

De in Rotterdam geboren kunstenaar Jan Mattheus de Grauw (1939) woont en werkt in Rotterdam-Kralingen, dichtbij ‘Trompenburg’, waarvan hij een trouwe bezoeker is. In de afgelopen periode maakte hij er studies van plekken waar hij alleen is met de natuur. Hij ervaart het intensief tekenen van de natuur als een prettige vorm van meditatie, waarin hij streeft naar een persoonlijke verbinding met wat hij waarneemt. De natuur is voor hem nooit hetzelfde en altijd in beweging.
Hij ‘portretteert’ als ’t ware de natuur.

De Grauw studeerde in 1961 af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam en bezocht daarna als kunstenaar vele landen van de wereld voor zijn eigen kunstpraktijk, maar ook als gastdocent in de kunst aan universiteiten en kunstinstellingen. Voor de Educatieve Omroep TELEAC presenteerde hij cursussen over kunst op radio- en televisie en werkte hij mee aan de boeken die daarbij uitkwamen. Hij is een gevraagd jurylid op het gebied van beeldende kunst op nationaal- en internationaal niveau.
In 1995 werd hij voor zijn verdiensten op het gebied van de kunsteducatie, Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In de jaren van zijn kunstenaarschap was hij gespecialiseerd in portret- en model tekenen en schilderen en gaf hij daarover lezingen, lessen en workshops.
De laatste jaren verdiept De Grauw zich in de natuur, in het tekenen, schilderen en het fotograferen van zee- en duinlandschappen en plekken in tuinen,  parken en bossen.

Informatie:  06-19859429 / info@jandegrauw.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *