Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

juni 2017

The Tempest Part IV

3 juni - 21:00 - 22:15

De spetterende zomerfinale van de vierdelige Shakespeare-serie rond de Tempest wordt uitgevoerd in Trompenburg Tuinen.

Meer weten »

Trompenburg, oude en nieuwe glorie

11 juni

De eerste aanleg van de tuinen van Trompenburg dateert al uit 1850, de buitenplaats Trompenburg was toen eigendom van de familie van Hoey Smith die het huis Zomerlust, behorende bij de buitenplaats, bewoonde. In 1958 is Trompenburg ondergebracht in Stichting Arboretum Trompenburg en werden de tuinen toegankelijk voor publiek. De oppervlakte van de tuinen werd door de jaren heen steeds groter, zelfs in 2008 is er nog een stuk aan toegevoegd, heel bijzonder in een druk bevolkte en dicht bebouwde stad als Rotterdam. Wilt…

Meer weten »

Hostawandeling

18 juni

Honderden verschillende Hosta’s staan er in Trompenburg. Deze planten zijn vooral bekend om hun decoratieve blad.

Meer weten »

Wandeling voor kinderen (en hun ouders)

25 juni

Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee met deze rondleiding, als ze hun ouders meenemen. Maximaal vier kinderen per volwassene.

Meer weten »
juli 2017

Bloeiende vaste planten(2)

9 juli

In de zomer is het heerlijk koel onder de eeuwenoude bomen van Trompenburg. De gids loopt met u langs de borders waar de vaste planten nu in volle bloei staan.

Meer weten »

Bloeiende vaste planten(1)

23 juli - 14:00 - 15:00

Wandeling met gids langs de prachtige vaste plantenborders in Trompenburg. De bloei van de vaste planten in de tuin is nu op een hoogtepunt. Prachtige kleuren en geuren, de gids van Trompenburg vertelt u over het onderhoud van een vaste plantenborder en over de kenmerken van de verschillende planten. Daarnaast komt ook de geschiedenis van de tuin en aan de orde. In Trompenburg zijn de verschillende tuinstijlen die de afgelopen anderhalve eeuw in de mode waren nog duidelijk herkenbaar.

Meer weten »

De kroonjuwelen van Trompenburg(2)

30 juli - 14:00 - 15:00

2017 is het 'Jaar van de Botanische Tuinen'. Alle Botanische Tuinen in Nederland presenteren in dit jaar de meest bijzondere planten uit hun collectie, hun 'Kroonjuwelen'.

Meer weten »
augustus 2017

De Kroonjuwelen van Trompenburg(1)

13 augustus - 14:00 - 15:00

De Nederlandse Botanische Tuinen presenteren dit jaar de meest bijzondere planten uit hun collectie, hun 'Kroonjuwelen'. Tijdens deze tentoonstelling worden de meest bijzondere, vreemde en met uitsterven bedreigde soorten in het zonnetje gezet. Met de nieuwe app Hortus Chat kunnen bezoekers zelfs praten met deze planten en zo het bijzondere verhaal van die plant ervaren met alle zintuigen.

Meer weten »
september 2017

Najaarsbloeiende bollen (1)

3 september - 14:00 - 15:00

Veel minder bekend dan voorjaarsbloeiende bollen zijn de bol- en knolgewassen die bloeien in het najaar. Bijvoorbeeld de herfstbloeiende crocus en de (wel heel bijzondere) Colchicum. bekender zijn de Dahlia en de Gladiool die beide in september bloeien als een kleurige toegift op de zomer.

Meer weten »

Najaarsbloeiende bollen (2)

17 september - 14:00 - 15:00

Wandeling met gids.

Meer weten »
+ Exporteer Vermelde Evenementen