Voedselbos de Overtuin

Een nieuwe invulling van de Overtuin volgens voedselbosprincipes

In Voedselbos de Overtuin wordt de rijke botanische kennis van Trompenburg gekoppeld aan het vernieuwende voedselbosconcept. In een voedselbos worden voedselproductie, ecologische rijkdom en een hoge belevingswaarde gecombineerd. Voedselbos de Overtuin biedt ruimte voor ontmoeting, educatie, recreatie en participatie op het gebied van natuur, voedsel en tuinkunst en vormt daarmee een bijzondere nieuwe aanvulling op het groene palet van Trompenburg.

In een voedselbos worden voedselproductie, ecologische rijkdom en een hoge belevingswaarde gecombineerd.

Stel je voor: een eetbaar park, waar je kunt ontspannen, al dan niet onder genot van een vers geplukte bes of noot. Dat is een voedselbos: een tuin of landschap opgezet als een natuurlijk ecosysteem, maar gericht op productie van voedsel en andere voor de mens bruikbare producten. Maar het voedselbos is meer dan een alternatieve vorm van landbouw. In haar biologische en ruimtelijke verscheidenheid vormt zij ook een verrijking van het stedelijk en randstedelijk groen. Haar functioneren als ecosysteem, met alle verhalen en principes die daarover te vertellen zijn, maakt een voedselbos bovendien een omgeving waar je kunt leren over én van de natuur.

Voedselbos de Overtuin is een samenwerking tussen Trompenburg Tuinen & Arboretum, Moestuinman, Rotterdams Forest Garden Netwerk en St. Voedselbosbouw NL

Dit project is mede gesteund door de opbrengst van de boomstammenveiling, Gemeente Rotterdam, Stadsbeheer, UW Bomen.
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Culuuurfonds, Stichting Volkskracht, Job Dura Fonds, Rabobank Rotterdam Fonds, en vele giften van particulieren.

 

 

Hieronder kunt u de folder voor Voedselbos de Overtuin uitprinten:

Folder_Overtuin_A4